5G låter kanonbra – vi får snabbare surfning, bättre mobilkoppling, fler och större datapaket osv. Vem vill inte ha det? Och Sverige vill ju vara i framkant när det gäller teknik, eller hur? 
      Men kanonen har en baksida om man får tro sakkunniga som varnar för strålningen från masterna och mobiltelefonerna. Och varför skulle man inte tro på de sakkunniga? Det vore ju befängt att tro att de satt i elfenbenstorn och fabricerade varningar om 5G.
      Strålningen från 5G-master och mobiltelefoner med 5G-uppkoppling har dokumenterat orsakat sömnsvårigheter, huvudvärk, tryck över bröstet, andningsbesvär, näsblod och cancer.
      Riskerna med 5G och vad det egentligen rör sig om finns redogjorda i nättidningen https://www.stralskyddsstiftelsen.se/ Här finns allt man behöver veta om riskerna med att använda 5G och man kan själv bilda sig en uppfattning om man blir mer eller mindre på G av systemet. Jag lutar åt att man blir mindre på G om man använder sig av tekniken. 
      Jag lutar mig faktiskt så mycket åt det hållet att jag har börjat skriva till våra kära riksdagsledamöter i alla åtta partier och ställt frågan om deras inställning till 5G – de, om några, borde veta vad som rör sig i Janteland.
      Vilket jag entusiastiskt började med för ett par veckor sedan, och är snart uppe i ett femtiotal e-mail som jag skrivit till våra valda damer och herrar. Som förresten har en månadslön om 70.000:-). Är jag avundsjuk? Nä, men förvånad över att de gör så lite för så mycket. "Aldrig har så många gjort så lite..." 
      Men ganska snart fick jag svar från en V-kvinna! Hon tyckte att 5G var toppen. Jippeee! Here we go!  
      Och sedan väntade jag på nästa svar… och väntade… och väntade… Nähä- det kom inte fler … konstigt… Och jag som brukar få 99 % svar när jag mailar folk i olika ärenden. Här är jag än så länge alltså uppe i magra 2 %.       
      Våra riksdagsledamöter är alltså omåttligt ointresserade av vad jag skriver. Men skam den som ger sig. Nu ska jag börja skriva brev för hand på Lessebo Extra Fina Postpapper till ledamöterna i stället för e-post och det ska vara i den skrivstil som jag hade på 50-talet. (Se ”Ett sätt att få uppmärksamhet”.)
 
      Detta är ett exempel på en skrivstil.
      5G-frågan blir än mer aktuell efterhand som nya master byggs ut och folk blir sjuka av dem. På facebook går hundratals om dagen med i gruppen "wifi-strålning hälsorisker stoppa 5G". Där kan man också läsa om att det byggs mångdubbelt fler 5G-master i utsatta områden i Stockholm än i de förmögna stadsdelarna. 

      Det kanske är opassande att skämta om så allvarliga saker som strålning från 5G-masterna. Men det är inte om 5G jag ironiserar. Det är om riksdagsledamöternas förtvivlade ointresse för väljarnas synpunkter jag ironiserar.       
      Vare sig det visar sig om jag har rätt eller fel i att strålningen är livsfarlig, och om många av riksdagsledamöterna har en annan uppfattning än jag, så tycker jag ändå att jag borde fått fler svar än 4%. De är ju valda av dig och mig, i förtroende. De sitter väl inte på sina kontor bakbundna med silvertejp och gaggade med trasor i munnarna, utan att kunna ta sig till sina skrivbord som i den sämsta fiktionssåpa? Eller?

Copyright 2020 © Björn Johnsson