Det är lätt gjort att halka tillbaka till gamla tider så här i coronatider. Vilket jag här tillåter mig att göra.
      Min bror och jag 
växte upp i Växjö där mamma och pappa tog hand om oss på bästa sätt.
      Sten (Sten K Johnson) var tuff och försigkommen, han var till och med så bra att han fick vara med och leka med oss tre år äldre killar när han gick i småskolan och jag i folkskolan. Det skulle efterhand visa sig att han var en begåvning utöver det vanliga. 

      Vår familj flyttade så småningom till Hörby, Sten tog civilekonomexamen vid Lunds universitet och blev efter en yrkeskarriär som Sveriges yngste vd utnämnd till hedersdoktor i ekonomi vid Lunds universitet. 
      Själv flaxade jag hit och dit mellan olika utbildningar och jobb innan jag till slut lyckades etablera mig som översättare och skribent.  
      Men vad jag vill ha sagt med det här inlägget är, att i Stens klass i folkskolan i Växjö gick Tommy Svensson, son till Stig Svensson som förde Östers fotbollslag upp från division 3 till Allsvenskan.
      Tommy spelade mittfältare i Öster i många år och blev efter en framgångsrik karriär som fotbollsspelare förbundskapten för Sveriges 
landslag. Samma landslag som Tommy förde upp till en överraskande bronsplats vid fotbolls-vm i USA 1994. 
      Med Sten och Tommy i samma klass kan man inte annat än att utnämna den till en klass i särklass.
      Det har varit härligt att följa deras enastående karriärer. Tyvärr lämnade Sten oss alldeles för tidigt. Men Tommy finns kvar såvitt jag vet. 
      Båda finns på Wikipedia för den som vill veta mera om dem.