En kväll på nittiotalet kom jag på mig själv att vara hypnotiserad av såpan ”Våra värsta år” och att den senaste månaden ha plågat mig igenom tio avsnitt med MacGyver. Reklamen var hemsk och jag kilade ut och in i köket för att slippa se den och drack kaffe mellan varven. 
      Efter flera sådana kvällar beslutade jag mig för att lägga om rodret och börja med något mera kreativt. Men med vad?  
      Valet föll på landskapsfotografering. Hobbyn gav mig motion, utmaningar och estetik. Här är några av de bilder som jag tog på 90- och 00-talen. Det blev mer motion än jag hade tänkt mig. För att få till en bra bild brukade jag kolla motivet ur olika vinklar, vilket krävde en del traskande fram och tillbaka. Men det var det värt - bilderna blev bättre och samtidigt blev det motion. 

 


Copyright (C) 2020 Björn Johnsson