IKEAs restaurang i Helsingborg är bland de trivsammaste ställen man kan äta på. Här får man en makalös utsikt från enorma panoramafönster mot Hallandsåsen som ligger fem mil norrut. Priserna är inte heller att klaga på; för ett IKEA FAMILY-pris på 59:- får man en rejäl portion Caesarsallad med kycklingfilé, krispig romansallad, knaperstekt bacon, hyvlad parmesanost, dressing och frasiga brödkrutonger. Valfri dryck ingår, samt kaffe, salt, peppar och tandpetare!
      Nej, jag är inte köpt för att göra reklam åt Kamprad, det är bara så tacksamt att skriva om detta småländska fenomen.
      Ett litet aber är emellertid att stolarna ibland är rickiga. Det beror på att skruvarna inte alltid är ordentligt åtskruvade. Man får faktiskt prova sig fram till att man hittar en stabil stol. Ett äldre par provsatt en morgon ett halvt dussin stolar innan de bestämde sig för vilka som gav dem bäst support.
      Nåja, det är inte alltid som stolarna bråkar, ibland är de väldigt fasta och fina, så fasta att man kan ana en tekniker bakom åtskruvningsjobbet.
      Follow me till Ingvars restaurang så ska du få ditt livs billigaste skaffning i panoramamiljö! Men det skadar inte att ta med den berömda nyckeln; du vill väl undvika att hamna på golvet.

Copyright 2020 © Björn Johnsson