Kivik

Bilden är tagen från Kiviks marknadsplats ut över Hanöbukten på 90-talet. Jag spanade förgäves efter en båt för att få djup i bilden. Men så blev färgkombinationen plötsligt intressant och jag knäppte av och hoppades att det skulle fungera. Och det gjorde det. Trots, eller tack vare att det var mitt på dagen. De bästa resultaten brukar man annars få på morgnar eller kvällar. 

 

     

                             Söderåsen

Det här motivet dök helt oväntat upp en dag när jag var uppe på Söderåsen och spanade efter motiv någon gång på 90-talet. Bilden får mig att tänka på John Bauers målningar, det är som att ett troll eller en älva närsomhelst ska dyka upp bakom en trädstam. Dimman i bakgrunden bidrar till den suggestiva stämningen.  

 

Rönne å vid Klippan

Rönne å tar ut svängarna ordentligt vid Klippan och bildar nästan två små sjöar. Bilden är tagen en tidig höstdag på 90-talet från vägen som går mellan Helsingborg och Klippan. Färgskalan får mig att tänka på Rembrandt. 

Copyright © 2020 Björn Johnsson