Kivik
Bilden som är från norra delen av Kivik är tagen en dimmig dag i maj 2004. Trädet hade en välvd form vilket med dimman som bakgrund gav ett utmejslat intryck, nästan som ett träsnitt.
      Jag tog fram kameran och började krypa runt bland stenarna på stranden för att få bästa möjlig vinkel på motivet.
      Efter att till slut ha lagt mig raklång med armbågarna som stativ lyckades jag få till den bästa vinkeln och tryckte av. När jag höll på att resa mig och borsta av tång och grus från kläderna kom en kvinna cyklande förbi på vägen och tittade nyfiket på mig. "OK, tänkte jag, vad gör man inte för konsten?" och fortsatte med att borsta av kläderna.

Forsmöllan
Vid Forsmöllans rastplats nära Klippan flyter Rönne å där jag en vårdag i början av 2000-talet tog den här bilden. Det gick åt flera besök och mycket traskande nedför och uppför sluttningarna längst ån innan jag lyckades ta den. 
      Det rätta solljuset infann sig en morgon när jag bilade omkring i trakten på jakt efter intressanta motiv. Jag stannade till vid rastplatsen och halvsprang nedför slänten mot ån som jag visste forsade för fullt efter att det nyligen regnat. Men jag fick först springa en bit uppströms till en bro där jag kunde ta mig över till andra sidan. Och snart fick jag in det dynamiska lilla vattenfallet i sökaren och kunde ta just den bild som jag var ute efter.
 

Brösarps norra backar
Den här bilden tog jag i början av 2000-talet efter att ha upptäckt ett landskap som jag inte trodde fanns. Bilden är tagen vid Brösarps norra backar, inte de Brösarps backar som ligger längre åt sydost, som man brukar förknippa med namnet.
      För att komma till de norra backarna ska man inte köra in mot Brösarp när man kommer från söder på väg 19, utan fortsätta norrut en kilometer och köra in till vänster på Hörrödsvägen. Efter drygt en kilometer kommer man fram till en höjd med en fantastisk utsikt över Brösarps norra backar. Det är svårt att tro att det här är Skåne och inte Norrland. 

Copyright 2020 © Björn Johnsson