Häromdan fick jag ett tjockt kuvert med en bunt blanketter och ett svarskuvert från Ikanobanken. Man ville veta om alla uppgifterna om mig fortfarande stämde.
       De hade alltså inte glömt mig, trots att jag inte hade gjort några insättningar eller uttag på flera år! 
      Blanketterna var förifyllda på de flesta ställen med uppgifter om namn, personnummer och kontaktuppgifter.
     Det enda jag behövde göra var att komplettera med några svar på frågor om bl.a. hur mycket jag tänkt mig sätta in på banken framöver och…vad jag skulle använda pengarna till… här fick jag fick en känsla av Déjà vu… vilken snabbt övergick till ett reellt minne av en händelse för inte så länge sedan där SEB hade blockerat en överföring av 10.000:- till Avanza från mitt konto. 
      Det rörde sig helt klart om ett pågående arbete med att sätta få bukt med pengatvätt. Missriktat genom att blockera småspararnas överföringar i stället för att ta itu med de verkliga hajarna på andra sidan Östersjön. Fegt, billigt och korkat i ett och samma paket av våra storbanker. 
      Den gången rörde sig alltså om blockad av en överföring på 10.000:- från mitt SEB- konto, småpotatis jämfört med hajarnas enorma tvättmaskiner i öster.        SEB medgav 2019 mångmiljardflöden via riskkunder i Baltikum.
      Men då var frågan om hur mycket jag egentligen hade på mina två konton på Ikanobanken? Hade jag blivit senil och glömt att jag hade stora belopp på mina konton hos Ikanobanken?
      Jag gick in på mina konton på Nätet och satte kaffet i fel strupe, slog mig lätt på kinden för att kolla att jag var vaken, himlade med ögonen och kastade blanketterna i papperskorgen. 
      Beloppen var på sammanlagt 340:15!!!
      Kära, goa Ikano – vad sysslar ni egentligen med? Fruktar ni att jag ska köpa Kalasjnikov och droger för pengarna? Hur långt hade jag kommit med den summan på den svarta marknaden? Hajarna hade i alla fall fått sig ett gott skratt.
      Ni har nog en del att tja itu med, Ikano. Jag har svårt att tänka mig att Ingvar K prioriterar häxjakt på småsparare.  
      "Mycket väsen för lite ull. sa käringen som klippte grisen".

Copyright (C) 2021 Björn Johnsson